
Koira ihmisen arjessa
Haluamme koiran käyttäytyvän meille sopivalla tavalla. Ihmisen elämässä ja arjessa selviäminen edellyttääkin koiralta monien taitojen oppimista. Kyse on molempien terveydestä, turvallisuudesta ja ihmissuhteista, liikkumisesta ja liikenteestä.

Arkipäiväisiä asioita
Olet lähdössä koirasi kanssa ulos. Laitat kenkiä jalkaasi ja koira ryntää ulko-ovelle. Kun yrität laittaa pantaa koiran kaulaan, koira peruuttaa kauemmaksi. Avaat ulko-oven ja koira rynnii ovesta ulos. Rappukäytävässä vastaanne tulee naapuri. Kohtaaminen saa koiran haukkumaan ja hypähtämään häntä kohti. Lenkillä ohitatte muita koiria, skuuttaajia, lenkkeilijöitä, iloisia lapsia ja autoja. Joku matkailija vetää matkalaukkua perässään. Koira säntäilee ja haukkuu, hihna kiristyy. Käykö teille joskus näin?

Arjen hoitotoimenpiteitä
Koira on hyvä totuttaa käsittelyyn jo pennusta lähtien. Kynsien leikkuu, turkin harjaaminen ja hampaiden kunnon tarkistaminen ovat esimerkkejä arjen hoitotoimenpiteistä, joita tulee tehdä säännöllisesti. Myös eläinlääkärin tulee pystyä tutkimaan koiraa. Niistä kaikista hetkistä kannattaakin tehdä mukavia molemmille osapuolille. Kursseillamme voimme käydä läpi yhden tai useamman koiralle tehtävän hoitotoimenpiteen opettamisen ja koiran totuttamisen käsittelyyn.

Häiriötilanteita
Kun koira astuu kodin tai auton ovesta ulos, se näkee ympärillään täyden sirkuksen: tuoksut, äänet, maut, valot ja liike saavat koiran huomion usein puolelleen, vaikka ihmisestä kaikki tuntuisikin normaalilta. Joskus tämä kaikki on koiralle liikaa ja se saattaa vaikuttaa koiran oppimiseen kyseisellä hetkellä. Koira voi myös stressaantua liiallisista häiriöistä.
Kuinka toimia häiriöllisessä arkiympäristössä, kuinka vähentää häiriöiden määrää, kuinka järkevästi totuttaa koiraa häiriöille. Lähdetään katsomaan tätä yhdessä!

Ole reilu koirallesi - ole reilu itsellesi
Reilu koiranomistaja vaatii koiralta vain niitä asioita, joita koiralle on opetettu ja joita koira jo osaa. Uusia asioita tulee arkikäytöksissäkin opettaa pala palalta.
Koiralta haluttuja käytöksiä kannattaa vahvistaa aivan joka päivä. Arkipäivänkin asioiden opettaminen vaatii pitkäjänteisyyttä, rauhallisuutta ja suunnitelmallisuutta.
Pienistä edistysaskelista saa ja kannattaa olla iloinen 🙂