Koiraa voi aktivoida missä tahansa: kotona, ulkona, hallilla

Kivaa koiran kanssa

Aktivoinnin lähtökohtana on ihmisen ja koiran välinen yhteistyö. Sen myötä koiranomistajan ja koiran välinen suhde paranee.
Samalla koiran hyvinvointi lisääntyy eikä sen tarvitse suunnata energiaansa ei-toivottuihin asioihin.

Pennun toimintaa kannattaa vahvistaa positiivisesti

Koiran aktivointia kotikonstein

Jokainen koira kaipaa tekemistä iästä riippumatta. Koirat nauttivatkin erilaisista haasteista olivatpa ne luonteeltaan aivojumppaa tai fyysistä ponnistelua vaativia tehtäviä. Aktivointikursseillamme koirat pääsevät toteuttamaan lajityypillisiä toimintojaan ja käyttäytymismallejaan. Harjoitukset voivat käsittää esimerkiksi tasapainoharjoittelua, nenänkäyttöä, kohdetyöskentelyä, erilaisia temppuja, reittipulmien ratkomista, keilaamista ja pujottelua.

Koira rikkoi kenkiä ja makuualustan ollessaan yksin

"Räjähtäneen" makuualustan arvoitus

Joskus, aivan kuin yllättäen, jotkut esineet kuten makuualustat, tyynyt, kengät, roskikset tai muut sellaiset saattavat muuttaa olomuotoaan päivän aikana. Mutta onko kotona yksin olleella koiralla osuutta asiaan? Jos koira osaisi puhua ihmisten kieltä, minkä vastauksen saisimme asiasta kysyttäessä? "Mulla oli tylsää", "Ei oo mitään tekemistä", "Voitaisko joskus tehdä jotain", "Halusin vain tietää miten makuualusta oli tehty". Hmm...

Koiran pelit ovat hyvä keino aktivoida kotikoiraa

Pala peliä

Pennut, murkkuikäiset, aikuiset ja veteraanikoirat tarvitsevat kaikki aktivointia. Koiran normaalia ympäristöä ja sen tarjoamia puitteita voi erinomaisesti hyödyntää monenlaisessa aktivoinnissa. Älypulmien tekemiseen riittää joka kodista löytyvät tarvikkeet.

Levon, ruuan ja leikin lisäksi sopivat aktivoivat harjoitteet ovat tärkeä pala koiran tasapainoista elämää.