Paikkamakuu, liikkeestä maahanmeno, hyppy, nouto

TOKO - Mitä?

TOKO eli tottelevaisuusharjoittelu opettaa koiralle hallittua ja tarkkaakin käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle suunnitelmallista pitkäjänteistä koiran koulutusta. Tottelevaisuustreenejä voi harrastaa kilpailullisin tavoittein tai "vain" omaksi ja koiran iloksi.
TOKO:ssa kilpailuluokkia on neljä: ALO (alokasluokka), AVO (avoin luokka), VOI (voittajaluokka) ja EVL (erikoisvoittajaluokka). Jokaiseen näistä kuuluu tiettyjä liikkeitä ja liikekokonaisuuksia. Näitä ovat mm. seuraaminen, seuraamisesta maahanmeno, luoksetulo, lähettäminen ruutuun, noutokapulan noutaminen ja kauko-ohjaukset.

Koirien TOKO ja tottelevaisuuskoulutus

TOKO - Missä?

Tottelevaisuutta voi opettaa lähes missä paikassa tahansa: takapihalla, mökillä, lentokentällä, autotallissa, koiraurheiluhallissa, treenikentällä tai vaikkapa kauppakeskuksessa. Toki aina tulee ottaa huomioon ympäristö ja ajankohta, jotta treenaaminen on mukavaa ja turvallista kaikille osapuolille.

Kuinka treenata TOKO järkevästi

TOKO - Miten?

TOKO:n treenaamisessa kokonaiset tehtävät kannattaa pilkkoa pienempiin osiin. Eri osia voi yhdistellä toisiinsa, ketjuttaa ja altistaa häiriöille.
Suunnittele treenit etukäteen liikeosineen, toistomäärineen ja palkkioineen ja pyri noudattamaan tätä suunnitelmaa. Pidä treenipäiväkirjaa. Saammeko auttaa tässä?