Tiimimme koostuu osaajista, joilla on uusimpaan tietoon perustuva käsitys ihmisten ja eläinten kouluttamisesta sekä pitkä koiraharrastustausta. Vahvuutemme on nimenomaan näiden taitojen yhdistäminen, kyky eläytyä kurssilaisen asemaan sekä kannustavan ilmapiirin luominen.
Heikki kannustaa koiranohjaajia ja antaa heille oikeanlaisia kotitehtäviä
Vastaehdollistaminen ja ärsykekontrolli

HEIKKI

Nuoresta virkaiästäni huolimatta olen suhtautunut koiraharrastukseeni asiaankuuluvalla innolla ja antaumuksella. Se onkin vienyt minut mm. kouluttautumaan eläinkouluttajaksi Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ja agilityn koulutusohjaajaksi, perustamaan Suomen Tunnistusetsintäkoirat ry:tä sekä treenaamaan agilityä, TOKO:a ja ID-jälkeä. Uusia agilityohjaajia olen kouluttanut viiden vuoden ajan. Kuulun myös Eläinkouluttajakiltaan.

Lapinporokoiranarttu Venlan kanssa olen saanut osallistua niin poropaimennuksiin, lappalaiskoirien kesäleireille kuin hyväntekeväisyystyöhönkin.

Kouluttamisen puolella minulla on kaksi erityistä kiinnostuksen kohdetta: ohjaajien kannustaminen oppimaan ja koiran toiminnan vahvistaminen. ”Saat sitä mitä vahvistat” ja ”treenaaminen tekee mestarin” pätee moneen asiaan.

Päivätyössäni autan yrityksiä ja yksityishenkilöitä suojaamaan ja käyttämään keksintöjään, tavaramerkkejään ja mallioikeuksiaan. Yhdessä asiakkaan kanssa pyrimme löytämään parhaimmat ratkaisut juuri hänen tarpeisiinsa.

SONJA

Eläimet ovat olleet minulle aina tärkeitä ystävinä ja voimavarana. Olen tehnyt nuorena töitä lypsykarjatilalla ja ravitallilla ja siinä sivussa paijannut kissat, koirat ja muut karvakaverit. 

Koirien koulutuksesta kiinnostuin enemmän omien koirieni myötä aikuisena. Harrastin ensimmäisen oman koirani, suomenlapinkoirauroksen, kanssa TOKO:a voittajaluokkaan saakka ja jälkeä huvin vuoksi. Toisesta koirasta, suomenlapinkoirauros sekin, piti myös tulla kisakaveri… 

Kuten usein elämässä käy, haasteet pakottavat etsimään ratkaisuja – onneksi – ja päädyin opiskelemaan nykyaikaista eläinkoulutusta Suomen Eläinkoulutuskeskuksen kouluttajakoulutukseen keväällä 2012. Sieltä valmistuin eläinkouluttajaksi. Kuulun myös Eläinkouluttajakiltaan.

Harrastus- ja koulutustaustaa minulle on kertynyt noin 15 vuoden ajalta.

Nykyisin olen kilpailemisen sijaan kiinnostunut koiran (ja muiden eläinten) käyttäytymisestä ylipäätään: Mitkä asiat siihen vaikuttavat ja miten me itse voimme siihen vaikuttaa.

Ammattini ja leipätyöni on fysioterapia. Olen toiminut alalla yli 20 vuotta ja erikoistunut tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaan. Viimeinkin täydensin ammattitaitoani myös eläinpuolelle ja valmistuin eläinfysioterapeutiksi vuonna 2017.

Eläinfysioterapeuttina voin edistää ja ylläpitää toipilaan tai perusterveen eläimen toiminta- ja liikuntakykyä sekä yleistä hyvinvointia. Koska käyttäytyminenkin kiinnostaa, olen hyvin kiinnostunut siitä, miten psyykkinen ja fyysinen hyvinvointi vaikuttavat toisiinsa. Uskon voivani auttaa myös sillä saralla.