Tiimimme koostuu osaajista, joilla on uusimpaan tietoon perustuva käsitys ihmisten ja eläinten kouluttamisesta sekä pitkä koiraharrastustausta. Vahvuutemme on nimenomaan näiden taitojen yhdistäminen, kyky eläytyä kurssilaisen asemaan sekä kannustavan ilmapiirin luominen.
Heikki kannustaa koiranohjaajia ja antaa heille oikeanlaisia kotitehtäviä
Vastaehdollistaminen ja ärsykekontrolli

HEIKKI

Nuoresta virkaiästäni huolimatta olen suhtautunut koiraharrastukseeni asiaankuuluvalla innolla ja antaumuksella. Se onkin vienyt minut mm. kouluttautumaan eläinkouluttajaksi Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ja agilityn koulutusohjaajaksi, perustamaan Suomen Tunnistusetsintäkoirat ry:tä sekä treenaamaan agilityä, TOKO:a ja ID-jälkeä. Uusia agilityohjaajia olen kouluttanut viiden vuoden ajan. Kuulun myös Eläinkouluttajakiltaan.

Lapinporokoiranarttu Venlan kanssa olen saanut osallistua niin poropaimennuksiin, lappalaiskoirien kesäleireille kuin hyväntekeväisyystyöhönkin.

Kouluttamisen puolella minulla on kaksi erityistä kiinnostuksen kohdetta: ohjaajien kannustaminen oppimaan ja koiran toiminnan vahvistaminen. ”Saat sitä mitä vahvistat” ja ”treenaaminen tekee mestarin” pätee moneen asiaan.

Päivätyössäni autan yrityksiä ja yksityishenkilöitä suojaamaan ja käyttämään keksintöjään, tavaramerkkejään ja mallioikeuksiaan. Yhdessä asiakkaan kanssa pyrimme aina löytämään parhaimmat ratkaisut juuri hänen tarpeisiinsa.

SONJA

Eläimet ovat olleet minulle aina tärkeitä ystävinä ja voimavarana. Olen tehnyt nuorena töitä lypsykarjatilalla ja ravitallilla ja siinä sivussa paijannut kissat, koirat ja muut karvakaverit. 

Koirien koulutuksesta kiinnostuin enemmän omien koirieni myötä aikuisena. Harrastin ensimmäisen oman koirani, suomenlapinkoirauroksen, kanssa TOKO:a voittajaluokkaan saakka ja jälkeä huvin vuoksi. Toisesta koirasta, suomenlapinkoirauros sekin, piti myös tulla kisakaveri… 

Kuten usein elämässä käy, haasteet pakottavat etsimään ratkaisuja – onneksi – ja päädyin opiskelemaan nykyaikaista eläinkoulutusta Suomen Eläinkoulutuskeskuksen kouluttajakoulutukseen keväällä 2012. Sieltä valmistuin eläinkouluttajaksi. Kuulun myös Eläinkouluttajakiltaan.

Harrastus- ja koulutustaustaa minulle on kertynyt noin 15 vuoden ajalta.

Nykyisin olen kilpailemisen sijaan kiinnostunut koiran (ja muiden eläinten) käyttäytymisestä ylipäätään: Mitkä asiat siihen vaikuttavat ja miten me itse voimme siihen vaikuttaa.

Ammattini ja leipätyöni on fysioterapia. Olen toiminut alalla yli 20 vuotta ja erikoistunut tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaan. Viimeinkin täydensin ammattitaitoani myös eläinpuolelle ja valmistuin eläinfysioterapeutiksi vuonna 2017.

Eläinfysioterapeuttina voin edistää ja ylläpitää toipilaan tai perusterveen eläimen toiminta- ja liikuntakykyä sekä yleistä hyvinvointia. Koska käyttäytyminenkin kiinnostaa, olen hyvin kiinnostunut siitä, miten psyykkinen ja fyysinen hyvinvointi vaikuttavat toisiinsa. Uskon voivani auttaa myös sillä saralla.

 

Koirakoulun kouluttaja
Ota yhteys ja tule mukaan

JANETTE

Olen 18-vuotias koiraharrastaja Vantaalta. Koirainnostukseni lähti liikkeelle jo pienenä, kun pääsin tätini mukana koiranäyttelyihin ja agilitykisoihin. Ensimmäisen oman koirani sain kuitenkin vasta 14-vuotiaana. Kääpiösnautseri Lyyli tuli meille ”vain” kotikoiraksi. Lyylin kanssa harjoittelin erilaisia temppuja ja muuta mukavaa. Kuitenkin serkkuni agilityharratus innosti minutkin kokeilemaan agilityä ja ilmoittautumaan agilitykurssille.

Nyt Lyylin ollessa 5-vuotias olemme päässeet treenaamaan ja kisaamaan agilityssä, tokossa ja rallytokossa hyvällä menestyksellä. Agilityssä kisaamme 3-luokassa, tokossa Lyyli on saavuttanut TK1-arvon ja rallytokossa RTK1-arvon. Tammikuussa 2018 meidät valittiin mukaan Kennelliiton rallytokonuoret-valmennusryhmään. Em. lajien lisäksi olemme treenanneet mejää eli metsäjälkeä.

Keväällä 2018 meille muuttaneesta käppänävauvasta Pipsasta toivon myös yhtä hyvää monitoimikoiraa kuin Lyylistä.

Kouluttajana tavoitteeni on saada sekä koiralle että ohjaajalle iloinen meininki treeneihin. Tärkeintä harrastamisessa mielestäni on, että koirakoulusta ja kentältä voi aina lähteä hymyssä suin kotiin! Haluan auttaa niin kotikoirakon kuin kisaamaan tähtäävän koirakon kehittymistä haluamaansa suuntaan.

Lyylin omapäisyyden ja toisinaan hankalan motivoinnin takia olen oppinut, että koiran palkkaamisen taito ja iloinen asenne ovat tärkeitä asioita koiran aktivoinnissa ja kouluttamisessa!

Nähdään treenikentillä 🙂

TULE MUKAAN!

Etsimme tiimiimme mukaan iloisia ja reippaita kouluttajia, jotka jakavat kanssamme samat arvot, ja intohimon asiakaspalvelutyöhön sekä käyttävät positiivisia eläinkoulutusmenetelmiä

Laita meille viestiä, jossa voit kertoa itsestäsi, koirallisesta elämästäsi, mitä olet harrastanut koirasi/koiriesi kanssa, miten olet kouluttautunut eläinpuolella ja kuinka suhtaudut asiakaspalvelutyöhön.

Etsimme mukaan myös eläinfysioterapeutteja, trimmaajia, ulkoiluttajia ja muita koira-alan asiantuntijoita ja asiantuntijoiksi haluavia.

Meiliosoitteemme on:

info@tahdikkaattassut.fi